5ο Παραδοσιακό φεστιβάλ του Λαογραφικού χορευτικού συλλόγου



Από τη Κρήτη κίνησε και έφτασε στη Θράκη,
γιατί και στο Τυχερό, ακούνε Μαθιουδάκη.

Η ΚΡΗΤΗ & Η ΘΡΑΚΗ ΕΝΩΝΟΥΝ
ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Συμμετέχουν:
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
και
Ο ΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Επίσης θα συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα
του Συλλόγου Κρητών Αλεξανδρούπολης "Ο Μίνωας" και
το χορευτικό συγκρότημα Τυχερού
Αγ. Ιωάννης ο Πρόδρομος.

Χώρος & ώρα διεξαγωγής :
Προαύλιο Δημοτικού σχολείου Τυχερού στις 21:00

Διοργανώνουν:
Λαογραφικός Σύλλογος Αγ. Ιωάννης Πρόδρομος
& Σύλλογος Φεστιβάλ Τυχερού.


Τιμή εισόδου: 6,00 €



Λίγα λόγια για τον Λευτέρη Μαθιουδάκη
Ο Λευτέρης Μαθιουδάκης γεννήθηκε στο χωριό Ταυρωνίτης Κισσάμου του νομού Χανίων.
Στην ηλικία των 8 χρονών, έδειξε τα πρώτα σημάδια της μουσικής του ανισυχίας μα αυτό που τον κέρδισε περισσότερο ήταν η κρητική μουσική.
Η κρητική λύρα ήρθε στη ζωή του στην ηλικία των 10 χρονών έπειτα απο παρότρινση φίλων και συγγενών της οικογέννειας του.
Ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης ήταν ο πρώτος δάσκαλος και ακολούθησαν ο Νεκτάριος Κλωστράκης και ο Δημήτρης Βακάκης υπεύθυνοι διδασκαλίας στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Το 2004 ως φοιτητής πλέον στην πόλη της Φλώρινας, παίζει ερασητεχνικά στις παρέες κρητικών.
Το 2005 ήταν η πρώτη φορά που δειλά ξεκινάει σε μαγαζί της Φλώρινας
για να συνεχίσει και σε μαγαζί στα Χανιά.
Το 2006 φαντάρος του ελληνικού στρατού, στις ελεύθερες ώρες παίζει και μαθαίνει όλο και περισσότερα πράγματα απο την αγαπημένη του μουσική.
Το 2007 παίζει πρώτη φορά σε γάμους και βαφτίσεις ενώ μέχρι σήμερα, η ανοδική του πορεία έχει περάσει τα σύνορα της Κρήτης και της Ελλάδας παίζοντας σε διάφορες εκδηλώσεις των ξενητεμένων κρητικών. Πάντα με διαλεκτούς συνεργάτες δίπλα του αριθμούν πολλές επιτυχημένες βραδιες.
 Η πρώτη δισκογραφική δουλειά έρχεται το Νοέμβρη του 2013 σε μια ζωντανή ηχογράφηση με τον καταξιωμένο μουσικό και συνεργάτη του, Παναγιώτη Μαρακάκη.
Η εξέλιξη είναι θεματική και παντα με γνώμονα και στόχο τη διακεδαση του κοινού το συγκρότημά του Λευτέρη Μαθιουδακη σας εγγυάται μια βραδιά γεμάτη κέφι που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.
Share on Google Plus

About Unknown

Σας καλωσορίζουμε στο Blog του Λαογραφικού χορευτικού συλλόγου Τυχερού "Αγ. Ιωάννης ο Πρόδρομος". Εδώ θα μαθαίνετε τα νέα του συλλόγου μας, τις δραστηριότητες του, τις εκδηλώσεις του και αυτές τις περιφερείας μας και θα μπορείτε να εκφέρετε και εσείς την γνώμη σας και τις ιδέες σας. Γιατί η πολιτιστική δράση (δραστηριότητες και έθιμα) και η πνευματική καλλιέργεια διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών μας.
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου